Direkcija Regionalnih cesta TK u ovoj godini završila 18 projekata na rekonstrukciji putnih pravaca

Direkcija Regionalnih cesta TK u ovoj godini je završila 18 projekata na rekonstrukciji putnih pravaca. Među najznačajnijim je rekonstrukcija regionalne ceste na području općine Teočak, gdje je uloženo oko 2 miliona KM. Okončani su i radovi na dijelu regionalne ceste Priboj-Sapna, kao i raskrsnica na ulazu u Banoviće. Posljednjim rebalansom Budžeta TK, obezbijeđenoje dodatnih 2 miliona 100 hiljada KM cesta za rehabilitaciju, sanaciju lokalnih i nekategorisanih i nerazvrstanih cesta. 

Stanje regionalnih cesta na području Tuzlanskog kantona nametnulo je potrebu sveobuhvatne rekonstrukcije velikog broja dionica. S ciljem da regionalne ceste učine što bezbjednijim i kvalitetnijim, Direkcija regionalnih cesta TK kontinuirano radi na projektima izgradnje, rekonstrukcije i sanacije. Zadovoljni su ostvarenim rezultatima, tako da je na kraju godine realizovano više od pola planiranih projekata.

Vlada i Skupština TK su posljednjim rebalansom Budžeta obezbijedili dodatnih 2 miliona 100 hiljada KM Direkciji cesta za rehabilitaciju, sanaciju lokalnih i nekategorisanih i nerazvrstanih cesta.  Javni poziv koji je bio raspisan za ova sredstva zatvoren je za tri dana. Ovo je jedan vid pomoći Vlade TK lokalnim zajednicama, poboljšanju infrastrukture lokalnog nivoa, što predstavlja olakšavajuću okolnost i za budžete lokalnih zajednica.

U ovoj godini su završeni radovi na rekonstrukciji dva klizišta na regionalnoj cesti Priboj-Sapna, u vrijednosti od 125 hiljada KM. Direkcija regionalnih cesta je ulagala i u saobraćajnu signalizaciju na području TK. Jedan od ciljeva je asfaltiranje svih makadamskih puteva.Jedan od prioriteta i u narednom periodu će biti nastavak gradnje ceste Priboj Teočak.

Direkcija cesta Tuzlanskog kantona spremno će dočekati i prve sniježne padavine. Sa firmama koje će ove zime brinuti o prohodnosti oko 318 km puteva već su potpisani ugovori. 

Pročitajte...