Đoković u pritvoru do večerašnjeg saslušanja

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ponovo se nalazi u imigracionom pritvoru u Australiji uoči suđenja na kojem će se noćas po srednjoevropskom vremenu odlučivati o njegovoj žalbi kojom želi da spriječi deportaciju i pokuša da osvoji rekordni 21. gren slem turnir.

Đoković je stigao u imigracioni hotel “Park” nešto prije 5.30 sati po srednjoevropskom vremenu, izjavili su očevici. Riječ je o istom hotelu kojem je bio priveden prošle sedmice.

Sudija Dejvid O’Kalagan zakazao je saslušanje Đokovićeve žalbe u nedjelju u 9.30 sati po lokalnom vremenu. Tek treba da bude utvrđeno da li će ono biti održano pred jednim sudijom ili sudskim vijećem u punom sastavu.

Ispred hotela “Park” desetak aktivista je uzvikivalo “prekinite mučenje” i “pusti te ih” kada su Đoković i čuvari iz Granične službe stigli vozilima u podzemnu garažu. U ovom hotelu nalaze se 33 tražioca azila i putnika u karantinu zbog Covida-19.

Ministar za imigraciju Aleks Houk odlučio je da poništi vizu srpskog tenisera uz obrazloženje da njegovo prisustvo može da izazove protivljenje vakcinaciji protiv Covida 19 u Australiji, pokazuju sudski dokumenti objavljeni nakon sinoćnjeg inicijalnog saslušanja pred Federalnim sudom.

Đokovićevi advokati rekli su jučer da će zastupati stav da bi njegova deportacija samo dodatno pojačala sentiment protiv vakcina i da bi prijetnja po red i javno zdravlje bila ista kao kad bi mu bilo dozvoljeno da ostane pod izuzećem od zahtjeva Australije da svi posjetioci budu vakcinisani.

(RTVTK/Avaz.ba)

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno