Dodjelom priznanja “Super žena” zatvoren ovogodišnji Festival savremene žene u Tuzli

Dodjelom priznanja “Super Žena″ sinoć je i zvanično završen četvrti po redu Festival savremene žene. Najuspješnijim Bosankama i Hercegovkama sinoć su u Narodnom pozorištu Tuzla dodijeljena priznanja za uspjehe i postignuća u protekle dvije godine. Izbor za Super ženu okupio je sjajne dame sa nevjerovatnim životnim pričama. Ovogodišnji Festival savremene žene bio je jedinstven jer se odžavao na dvije lokacije istovremeno. Učešće na Festivalu uzelo je više od 100 govornica iz 17 država.

Večer puna emocija, pozitivnih nadanja za budućnost, motivacije i inspiracije zvanično je zatvorila ovogodišnji Festival savremene žene. “Ovaj festival zatvaramo sa pomiješanim emocijama. Zatvaramo ga sa velikom srećom jer smo u ovakvim uslovima napravili nešto što je vama interesantno, što vas može inspirisati da budućnost gledate u malo ljepšem svjetlu.” poručila je tokom ceremonije zatvaranja direktorica festivala Edina Selesković. Istakla je da već sutra kreću sa planiranjem novog festivala.

– Ja sam veom sretna i zaista sam ponosna, ne samo na naš organizacioni tim, nego na sve naše govrnice i svu publiku koja je zaista podaraila nam svoje vrijeme i motivaciju da zajedno pokušamo da nađemo neke odgovore na pitanja koja nas muče. Zaista sam presretna što smo ponovo uspjeli da organizuejmo festival, četvrtu godinu zaredom, i što se on zatvara sa ceremonijom dodjele zvanja “Super žena”, naglasila je direktorica Selesković.

Najuspješnijim Bosankama i Hercegovkama sinoć su u Narodnom pozorištu Tuzla dodijeljena priznanja za uspjehe i postignuća u protekle dvije godine. Izbor za Super ženu okupio je sjajne dame sa nevjerovatnim životnim pričama, njih više od 40. Među njima su i uposlenice RTVTK Dragana Bosankić, Erda Redžepagić i Barbra Pavljašević. Kako ističe direktorica Festivala, priznanje “Super žena” od nastanka je imalo samo jednu misiju a to je – zahvaliti se na svemu što žene čine kako bi unaprijedile naše društvo. Ovogodišnji Festival savremene žene bio je jedinstven jer se odžavao na dvije lokacije istovremeno. Učešće na Festivalu uzelo je više od 100 govornica iz 17 država.

– Predstavljene su brojne teme, predstavljeni su zaista izvrsni paneli, radionice, joga čas na Panonici, ali isto tako i muzičke numere koje su nam zaista podarene od raznih fenomenalnih muzičara. Mislim da je super to što smo uspjeli da pokažemo toliko različitosti u svemu. Publika i dalje može da pogleda izložbu koja je u Atelju Ismet Mujezinović, koja je inače poklon Švedskog instituta. Mislim da smo zaista željele da cijeli grad uživa, i ja se nadam da smo uspjeli to da postignemo, poručila je naša sagovornica.

Neke od tema na ovogodišnjem Festivalu savremene žene bile su: kako vladati svojim vremenom, kako biti kreativna, koje su moći društvenih mreža, te kako odgovoriti na nove poslovne izazove nastale zbog pandemije Covid-19. Festival savremene žene u Tuzli uspješno je i ovog puta povezao Tuzlu, Bosnu i Hercegovinu i region, ali i još jednom poslao poruku o važnosti uključivanja žena u sve društvene procese. Upravo one, super žene, motivišu svojim uspjesima buduće generacije.

(RTVTK)