DOK SE ČEKAJU REZULTATI ISTRAGE: Uskoro postavljanje novih štandova na Hametovoj pijaci

Nemamo namjeru prodavati zemljište za gradnju stambeno-poslovnog kompleksa, nego želimo čim prije obnoviti izgorjeli dio pijace kako bi počeli normalno raditi – navodi se u saopćenju za javnost Uprave Hametove pijace u Tuzli.

Ističu da čekaju rezultate istrage kako bi se zaustavile razne špekulacije vezane za uzroke požara koji je buknuo u noći na petak i u potpunosti uništio popularni tuzlanski “buvljak“.

– Naš jedini primarni cilj sada je obnoviti izgorjeli dio i u funkciju staviti nove štandove čiju isporuku očekujemo već danas, tako da se iskreno nadamo da ćemo već početkom naredne sedmice normalizirati rad na pijaci, kako za zakupce koji nisu oštećeni tako i za ove koji na žalost svih nas moraju krenuti od nule. Mi smo kao vlasnici spremni na svaki vid saradnje i dogovora kako bi ovi teški dani što prije ostali iza nas – kažu u Upravi pijace, navodeći da će “zakupcima i građanima napraviti još ljepše i ugodnije mjesto za prodaju i kupovinu“.

Uputili su zahvalnost Gradskoj upravi koja je iskazala brigu za oštećene trgovce i ponudila im besplatne štandove na Gradskoj pijaci.

Pročitajte...