Duge kolone na granicama, čekanja i do dva sata!

Duge kolone vozila zabilježene su na graničnim prelazima Doljani i Ivanica, gdje se trenutno na izlazu iz naše zemlje čeka do 2 sata. Na graničnim prelazima Trebimlja-Čepikuće, Gabela Polje i Bijača na izlazu iz BiH čeka se od 40 minuta do 1 sat.

Na graničnim prelazima Neum I i Neum II na prelazak granice čeka se od 30 do 40 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju čeka se do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, mi iz BiHAMK-a apelujemo na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučujemo da prave češće pauze. Posebno skrećemo pažnju svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Danas do 13:30 sati zbog deminiranja terena dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje. Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.

Vozače još jednom upozoravamo da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju.

Pročitajte...