– Bio sam u posjeti majci koja živi u jednom selu pokraj Srebrenice i vraćajući se zaustavila me je policijska patrola na ulici. Mislio sam da nešto nije uredu s vozilom, kada ono poziv da se javim u MUP RS-a. Nisam iznenađen, ništa me to ne čudi, to je ovdje ustaljena praksa. Sada kada je izvjesno da će izbori u Srebrenici biti poništeni zbog utvrđenih malverzacija, MUP RS-a pokušava slučaj izborne krađe čelnika SDP-a u Srebrenici Bege Bektića i njegovih saradnika “kidnapovati” od SIPA-e – kaže Duraković za Faktor i doda je poziv dobio i Sadik Ahmetović, predsjednik našeg Izbornog štaba.

Ističe da je sve to u režiji SNSD-a.

– Postoji jasna povezanost Mladena Grujičića i Bektića u svrhu izborne krađe u Srebrenici. Čudno je da su samo tri Bošnjaka osumnjičena kada se zna da su oni “radili” po srebreničkim bošnjačkim selima. U SNSD-u sada strahuju da se u potpunosti ogoli uloga aktuelnog načelnika Grujičića – naglašava Duraković i dodaje da se dogovorio s policijom da se zbog privatnih obaveza javi u stanicu u petak u 14 sati.

Iz Policijske uprave Zvornik za Faktor su kazali da postupaju na osnovu prijave koju su zaprimili 26. novembra, a o navodnim nepravilnostima u vezi sa Lokalnim izborima 2020.

– O tim saznanjima mi smo obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, koje je izdalo nalog da se nekoliko lica saslušaju u svojstvu svjedoka. U toku je prikupljanje tih saznanja. Sve izjave uzete od tih lica, kao i ostala prikupljena saznanja bit će dostavljena Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini – kazao nam je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.