Dwayne Johnson želi se priključiti utrci za novog Bonda: Ne želim ulogu negativca

U novom izdanju “Esquire’s Explain This” video serije, popularni “The Rock”, glumac Dwayne Johnson, je nametnuo svoje ime kao kandidata u utrci za novog Jamesa Bonda.Esquireov video počinje tako što Johnson objašnjava povezanost svoje porodice sa dugotrajnom franšizom tajnih agenata.

“Da, moj deda je bio Bondov negativac u filmu ‘You Only Live Twice’ sa Seanom Conneryem. Veoma, veoma kul”, rekao je misleći na glumca Petera Maiviju, koji je tumačio manju ulogu negativca koji se borio protiv Conneryja u ulozi Bonda.

The Rock je priznao, kazavši da je obožavatelj franšize, da cilja visoko.

“Želio bih da krenem njegovim stopama i budem sljedeći Bond. Ne želim biti negativac. Moram biti Bond”, poručio je Johnson.

Vrata za ovu poziciju su trenutno otvorena, jer se 15-godišnja epoha Daniela Craiga kao Agenta 007 završila prošlog mjeseca izlaskom filma “No Time To Die”. A karakteristike Bonda nisu striktno ograničene, ali postoji nekoliko zahtjeva koje budući agent mora ispunjavati.

Kažu da Bond mora biti muškarac, ali da ne bi trebao biti ograničen samo na bijelce.

“Može biti bilo koje boje, ali je muško”, rekla je producentica Barbara Broccoli za Variety.

Međutim, postoji jedna prepreka na koju bi “The Rock” mogao naići u utrci za ovu ulogu, a to je zahtjev da James Bond ostane Britanac, nešto što Dwayne Johnson definitivno nije.

“Mislite da je on iz Britanije ili Commonwealtha, ali Britanija je vrlo raznoliko mjesto”, rekao je producent Michael G. Wilson, koji također vodi Bond franšizu sa Barbarom Broccoli.

Trenutno su, prema kladionicama, glavni kandidati za ulogu Bonda Tom Hardy i Henry Cavill, a nedavno se među favorite neočekivano uključio glumac serije “Game of Thrones”, Tom Hopper.

Drugi glumci koji su u konkurenciji za ulogu Bonda su Idris Elba, Jamie Bell i Bridgertonova zvijezda Rege-Jean Page.

Pročitajte...