Džumhur: Bitno da narednu sezonu počnem dobro (VIDEO)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) – Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sinoć je proglašen za najboljeg sportaša BiH u izboru “Ne­za­vi­snih no­vi­na” i Ra­dio-te­le­vi­zi­je BiH.

U ovoj godini, Sarajlija je osvojio dva ATP naslova iz serije 250 – u Sankt Petersburgu i Moskvi, a sezonu završio na 30. mjestu ATP rang liste, što je njegov najbolji rezultat karijere.

Bh. teniser ističe da je ta nagrada za njega velika stvar na kraju uspješne sezone, pogotovo što je u konkurenciji imao kapitena nogometne reprezentacije BiH Edina Džeku i košarkaškog reprezentativca BiH Džanana Musu.

– Iza mene je najuspješnija sezona u karijeri i nadam se da ću ovako nastaviti u narednom periodu. Ovo što je bilo u godini na izmaku je zaista na vrhunskom nivou. Za naredni cilj mogu reći da želim 2018. godinu završiti među top 20 igrača na svijetu. Bitno je da na početku igram dobro, jer u tom period mogu napraviti veći skok, budući da tada ne branim veliki broj bodova a onda mogu rasterećeno dalje nastaviti – rekao je Džumhur za Fenu.

Ističe da pripreme za narednu sezonu zasad teku po planu i da njegov tim dobro radi da u potpunosti bude spreman.

Džumhur je nakon kraćih, bazičnih priprema, početkom ovog mjeseca krenuo s teniskim treninzima, a 21. decembra putuje za Melbourne.

U narednoj godini prvi turniri su u Brisbaneu (ATP 250) početkom januara, nakon toga u Sydneyju, također iz serije ATP 250, a u australsku turneju završava prvim Grand Slam turnirom u 2018. godini – Australian Openom.

Budući da je najbolji bh. teniser veliki navijač Fudbalskog kluba Željezničar osvrno se i na uspjeh tog kluba, koji je polusezonu završio na prvom mjestu.

– Pratio sam svako kolo Željezničara i žao mi je što nisam mogao da budem na derbiju. Posljednji dio sezone su odigrali fantastično, pobjeda u Širokom, protiv Sarajeva na kraju protiv Radnika i zasluženo prvo mjesto – naveo je.

Dodaje da se nije nadao da će ova godina za tim s Grbavice biti tako uspješna a očekuje da će se u tom ritmu nastaviti.

Prokomentarisao je uspjeh juniora ‘plavih’, koji su se plasirali u play-off Omladinske UEFA lige gdje će igrati protiv Atletico Madrida.

– Željezničar ima najbolju omladinsku školu i ja se nadam da će i dalje isplivavati dobri igrači a da će se malo duže zadržati na Grbavici – zaključio je Džumhur.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno