EHF odgodio sva takmičenja pod svojim okriljem

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) donio je odluku da se sva takmičenja pod okriljem ove organizacije planirana za april i maj otkazuju. Tako je donesena i odluka da se utakmice predbaraža za Svjetsko prvenstvo u Egiptu 2021. godine, u kojem se BiH trebala sastati sa Rumunijom prolongiraju za sredinu juna ove godine.

Bh. rukometaši i Rumuni trebali su odigrati dvomeč predbaraža za SP sredinom aprila, ali su odlukom Izvršnog odbora EHF-a te utakmice pomjerene za period od 15. do 21. juna. Isto tako donesena je odluka da se susreti baraža za Svjetsko prvenstvo pomjere za period od 29. juna do 5. jula. Tako će izabranici Bilala Šumana u slučaju da prođu Rumuniju imati gust ljetni raspored, jer će ih čekati dvomeč baraža za svjetsku smotru protiv Mađarske.

Od ranije su poznati alternativni termini odigravanja završnih turnira u klupskom muškom i ženskom rukometu.

Novi termin Final Foura Lige šampiona za rukometašice je 5. i 6. septembar u Budimpešti, umjesto 9. i 10. maja.

Final Four najjačeg muškog takmičenja pod okriljem EHF-a održaće se ponovo u Kelnu, ali ne 30. i 31. maja, nego 22. i 23. augusta. I na kraju Final Four Kupa EHF umjesto 23. i 24 maja biće organizovan 29. i 30. augusta u Berlinu.

Iz EHF-a su naglasili da su sve odluke podložne promjenama u skladu sa situacijom vezanom za globalnu pandemiju korona virusa, koju će pomno pratiti.