U nedjelju odluka o završetku odbojkaške Premijer lige BiH?

Zbog pandemije korona virusa evropska odbojkaška asocijacija (CEV) do 15. juna odgodila je sva međunarodna takmičenja.

Sukladno ovoj odluci i aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, u 36 evropskih država prekinuta su takmičenja i proglašeni su prvaci, a Odbojkaški savez BiH je među rijetkim savezima zemalja koji još nisu donijele odluku o završetku ili nastavku prvenstva.

Prema riječima predsjednika OSBiH Alije Fatića sutra će se iz kancelarije saveza članovima Upravnog odbora uputiti poziv da se pismeno izjasne o završetku Premijer lige BiH u obje konkurencije. Kako je istakao Fatić odgovore očekuje u nedjelju do 12 sati kada bi se trebala konačno donijeti odluka o prekinutom prvenstvu.

Odluka je trebala  biti donesena još u ponedjeljak, ali su članovi UO OS BiH iz Republike Srpske tražili prolongiranje odluke do petka.

Predsjednik bh. saveza kaže da su svi članovi UO iz Federacije BiH saglasni sa završetkom sezone i prijedlogom da se prvacima proglase trenutni lideri prvenstva, Gacko i Kakanj 78. Međutim, očito pojedinim članovima UO iz RS smeta što bi se na ovaj način titule “odrekli” najtrofejniji bh. klubovi, Bimal Jedinstvo i Mladost, oba iz Brčkog.

Treba reći i to da su Gacko i Kakanj 78 u ovogodišnjem šampionatu odigrali po 20 utakmica, u prvenstvu i Mini ligi za plasman od 1. do 5. mjesta, a Bimal Jedinstvo i Mladost svega po jednu i to u drugom dijelu prvenstva, s obzirom na to da su u prvom dijelu sezone nastupali u Kupu CEV-a i regionalnoj MEVZA ligi.