Eksplozija u Banovićima: Bačena bomba na diskoteku, građani zabrinuti (FOTO GALERIJA)

U vrijeme eksplozije u diskoteci bilo mnogo mlađih osoba, među njima i sin Mirsada Kukića

U Banovićima je večeras, nakon što je na diskoteku u vlasništvu zastupnika u Parlamentu FBiH Mirsada Kukića, oko 20.30 sati bačena eksplozivna naprava, sve pod budnim okom policije.

Iz Tuzle su u Banoviće upućeni specijalci kako bi pomogli u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Saznajemo da se eksplozija dogodila u vrijeme kada je u diskoteci bilo mnogo mlađih osoba, među kojima i Kukićev sin.

Zastupnica SDA u Parlamentu FBiH Elzina Pirić, također iz Banovića, kazala nam je da se eksplozija dogodila večeras:

– Već duže vremena i moja, kao i Kukićeva bezbjednost je ugrožena. Događalo se da nas prate nepoznate osobe, da nas zovu telefonima itd. Sve smo to još prije tri mjeseca prijavili komesaru policije MUP-a TK Fadilu Šljiviću. Večeras, nakon eksplozije obavijestili smo i federalnog ministra policije Aljošu Čamparu i tražili da nas zaštiti kao federalne poslanike. Ne znam da li je ovo večeras posljedica današnje sjednice Skupštine TK na kojoj su pojedini poslanici, kao i smijenjeni premijer Bego Gutić javno optuživali Mirsada Kukića da je kriv za njegovu smjenu – kazala nam je Pirić.

Neposredno nakon što se čulo za eksploziju, saznajemo da su se u centru Banovića počeli okupljati građani u znak protesta protiv onih koji su eksplozivnom napravom unijeli strah među građane ovog grada. Nakon 22 h na lice mjesta počeli su stizati i rudari RMU Banovići.

Inače, indikativno je da su danas pojedini diskutanti koji su bili protiv smjene Gutića i njegove vlade izražavali strah da može doći do narušavanja bezbjednosti u TK.

(RTVTK/AVAZ) E. Skokić