Emir Hot i Giuliano premijerno predstavili pjesmu “Naš svijet”

Svi se jako dobro sjećamo hrvatskog pjevača Giuliana s početka karijere, njegove duge kose i pjesama koje je tada pjevao. Na tom rock tragu, ovih dana predstavlja nešto novo i drugačije od njegovog dugogodišnjeg uspješnog muzičkog opusa.

Za sve je zaslužan svjetski priznati gitarista, tuzlak  Emir Hot, te njegov muzički projekat pod nazivom ‘Naš svijet’. Pjesma je to koja  svojom pričom, donosi pravo osvježenje u eter.

Emir Hot itekako je poznato ime na muzičkoj sceni regije.  Najveće uspjehe ostvario je u Londonu, od čega posebno vrijedi izdvojiti pobjedu na takmičenju ‘The Guitar Hero UK 2005. godine’. U Londonu je i diplomirao na prestižnom Gitarskom institutu pri Thames Valley University.

Tokom godina učestvovao  je u više od 300 muzičkih projekata s različitim stilovima (rock, tradicionalna muzika, folk, pop, blues, muzika za film i pozorište), a sarađivao je s cijelim nizom svjetskih i regionalnih izvođača.

Za pjesmu ‘Naš svijet’, Emir ističe kako je na prvu osjetio da pripada upravo njemu, ‘Dobio sam je kao poklon zahvaljujući dragom prijatelju, autoru Semiru Seferu iz Zenice. Pjesma je nastala davno, a na prvo slušanje nisam krio oduševljenje što mi je pripala čast da joj utkam dušu posebnim zvukovima gitara. Riječ je o rock baladi, koja se može slušati u bilo koje doba dana.

Giuliano je jedan od vrhunskih regionalnih vokala, pop zvijezda sa rock pedigreom sa kojim sam i ranije sarađivao, te se odluka za izbor pjevača nametnula sama po sebi. ‘Naš svijet’ je po svom ambijentu i karakteristikama, zahtijevao upravo takav vokal, a Giuliano je odradio vrhunski posao. Jako sam sretan zbog ove saradnje.’

Zadovoljstvo cijelom pričom nije krio ni Giuliano, ‘Nakon dugogodišnjeg prijateljstva i različitih svirki, odlučili smo se da tako kažem, ovjekovječiti to naše prijateljstvo pjesmom, koja se meni jako sviđa. Nadam se da će svi oni koji je poslušaju uživati, kao što sam i ja.’

RTVTK/zabavni.hr/Hit records

Pročitajte...