Epidemiološka situacija u TK blago se pogoršava

Na sastanku koordinacionog tijela Vlade TK za praćenje stanja pandemije COVID-19, zaključeno je da se epidemiološka situacija u TK blago pogoršava. U posljednja tri dana najviše novozaraženih je u Tuzli i to 22. Registrovano je i osam smrtnih ishoda uzorokovanih posljedicom zaraze korona virusa. Iz Koordinacionog tijela Vlade pozivaju građane na vakcinaciju, jer se vakcinacijom može spriječiti širenje zaraze.

Broj oboljelih od koronavirusa blago se povećava, zaključak je Koordinacionog tijela Vlade TK, a povećava se i broj hospitalizovanih građana. Kako bi ukazali na značaj vakcinacije, ali i saznali kako se odvaja proces imunizacije, članovi Kordinacionog tijela obišli su devet domova zdravlja u TK.

Proces vakcinacije građana i dalje se odvija slabo, istakao je Božo Jurić, ministar zdravstva u Vladi TK. Zatražili smo od domova zdravlja u Tuzlanskom kantonu uključe i pozovu građane na vakcinaciju, te i da omoguće vakcinaciju na nekoliko lokacija, kaže ministar Jurić.

Vakcina ima dovoljno, naglasio je ministar Jurić. Pozvao je i nastavno osoblje na imunizaciju, jer se bliži početak nove školske godine.