Facebok blokirao Trumpa do 2023. godine, a on to ocijenio uvredom

– Prije ili kasnije, mi ćemo pobijediti. Naša zemlja više ne može podnijeti ovu zloupotrebu, poručio je Trump

WASHINGTON (AA) – Rukovodstvo društvenih mreža Facebook i Instagram saopćilo je danas da će profili bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa ostati blokirani do 7. januara 2023. godine, a Trump je tu odluku nazvao uvredom, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je oštro kritikovao platformu društvenih mreža koje su mu izrekle dvogodišnju zabranu pristupa.

“Ne bi smjele nekažneno proći ove cenzure i pokušaji ućutkivanja od strane tehnoloških kompanija. Prije ili kasnije, mi ćemo pobijediti. Naša zemlja više ne može podnijeti ovu zloupotrebu“, poručio je Trump.

Bivši američki predsjdnik Trump je i ovom prilikom iznio tvrdnju da predsjednički izbori u novembru prošle godine u SAD-u nisu bili regularni te je dodao da su nove odluke Facebooka dodatna uvreda za 75 miliona Amerikanaca koji su glasali za njega.

Trump je tokom predsjedničkog mandata u Bijeloj kući ugostio osnivača Facebooka Marka Zuckerberga i njegovu suprugu, a večeras je poručio da za Zuckerbergove više neće biti večere kada se vrati u Bijelu kuću.

Facebook, Instagram, kao i Twitter, Snapchat i YouTube su početkom godine blokirali Trumpove profile zbog optužbi da je porukama poticao na nasilje koje je eskaliralo napadom na Kongres u kojem je 6. januara ubijeno pet osoba.