FK Sloboda: Mujkanović suspendovan na tri mjeseca! Krpiću smanjena kazna!

Nogometni savez Bosne i Hercegovine suspendovao je predsjednika FK Sloboda Senada Mujkanovića na tri mjeseca. Disciplinska komisija NSBiH donijela je odluku na zahtjev Administracije za licenciranje.

“Sportski radnik odgovoran za administraciju, predsjednik FK Sloboda Senad Mujkanović, zbog prekršaja iz člana 76 stav 2 tačka b Disciplinskog pravilnika NSBiH, a odnosi se na odstupanje od rokova u postupku licenciranja, odnosno dostave dokumentacije za takmičarsku 2017/18. godinu, Administraciju za licenciranje klubova NSBiH kažnjava se vremenskom kaznom obavljanja funkcije od tri mjeseca, koja stupa snaga s danom pravosnažnosti ove odluke”, objavljeno je na stranici Saveza.

Kako nam je u telefonskom razgovoru rekao predsjednik Mujkanović, FK Sloboda će se žaliti na ovu odluku.
Podsjetimo, tuzlanska ekipa je bila među posljednjim koje su dobile licencu za nastup u Premijer ligi BiH i zbog toga je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 5.000 KM.
Dobra vijest za navijače Slobode je da je danas Apelaciona komisija N/FS BiH smanjila kaznu napadaču Sulejmanu Krpiću. Krpić je u 2. kolu Premijer lige BiH protiv Radnika zaradio crveni karton zbog čega je bio kažnjen sa tri utakmice ne igranja. Zbog toga nije nastupio na gostovanjima kod Krupe i Viteza ali će nakon današnje odluke biti na raspolaganju stručnom štabu za nedjeljni susret protiv Zrinjskog.

Pročitajte...