Fondacija Hemofarm obezbijedila medicinsku opremu za domove zdravlja u četiri izrazito nerazvijene opštine BiH

JEDNAKA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZA SVE

Banja Luka-Hemofarm Fondacija započela je „Projekat pomoći opremanja domova zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH“ u okviru kog je obezbijedila42 000 KM za nabavku neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u opštinama Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ. Ovim ustanovama doniraće se novi EKG aparati, defibrilatori, aspiratori i druga medicinska oprema neophodna za svakodnevni rad.

„Svesni visokih cena medicinskih aparata i opreme, započeli smo ovaj projekat kako bi svi građani, bez obzira da li se radi o razvijenim ili nerazvijenim opštinama, imali dobru i jednako kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Cilj svih nas u Hemofarm fondaciji je pomoć onima kojima je ona najpotrebija, a pre svega pomoć svim nivoima zdravstvenog sistema, od primarnog do tercijalnog. Aktivnosti Fondacije fokusirane su na oblast zdravlja, brigu o zdravlju stanovništva i podizanje kvaliteta usluga u zdravstvenim centrima. Kako je primarna zdravstvena zaštita prvi i najčešći oblik kontakta svakog od nas sa zdravstvenim sektorom, tako je važno da u svim domovima zdravlja imamo mogućnosti za kvalitetno lečenje. Medicinska oprema je, svakako, bitan preduslov za to“, rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm Fondacije.

Hemofarm fondacija osnovana je 1993. godine u Vršcu i od tada do danas realizovala je čak 2.000 aktivnosti u ukupnoj vrednosti od 12 miliona Eura. Tokom prethodnih 25 godina pomogla je brojne zdravstvene ustanove u zemljama u kojima je prisutna kompanija Hemofarm.