Fudbal: Danas okupljanje reprezentacije BiH

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovone Ivaylo Petev izvršit će danas prozivku igrača koje je pozvao na pripreme za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.

Prvi susret igra se na stadionu Grbavica u Sarajevu 2. juna u 18 sati, a duel sa Danskom na programu je četiri dana kasnije na Brondby stadionu.

Petev je za ovo okupljaje pozvao 25 igrača među kojima nema Edina Džeke i Miralema Pjanića koji su dobili odmor te povrijeđenog Amera Gojaka. Petev je prilikom objave spiska istakao kako je dugogodišnji reprezentativac Edin Višća izrazio želju da se oprostio od nacionalnog tima. U međuvremenu su dolazak na pripreme zbog povreda otkazali Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac, a selektor Petev je naknadno pozvao Vladana Danilovića, Ajdina Nukića i Damira Sadikovića.

Bh. reprezentativci će u narednih nekoliko dana boraviti na Ilidži a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Planirano je da bh. tim danas u 18 sati obavi prvi trening.

Na prozivci selektoru Petevu trebalo bi da se jave: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Damir Sadiković, Vladan Danilović, Ajdin Nukić, Luka Menalo, Ermedin Demirović i Smail Prevljak.

Pročitajte...