Fudbal: Okupili se juniori pred gostovanje u Staroj Pazovi

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se jučer u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a naredne sedmice u Staroj Pazovi odigraće dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Srbije.

Bh. juniori su testirani na virus COVID-19. Selektor Slaven Musa je u odnosu na prvobitni spisak uputio i dva nova poziva:

Na ovom okupljanju zbog povrede nećemo moći da računamo na Ivana Bašića, kao i na Ivana Grgića koji je na pripremama sa seniorima Širokog Brijega, te mu klub nije dozvolio dolazak. Umjesto njih pozvali smo Faruka Durakovića iz Željezničara i Dejana Poparu iz Zvijezde 09. U Pazovi će nam se priključiti Silvio Ilinković i Din Cviko jer oni ovog vikenda nastupaju za svoje klubove. Utakmice u Srbiji će nam poslužiti kao dobra priprema za kvalifikacioni turnir koji nas očekuje narednog mjeseca u Republici Irskoj.

Ova selekcija je nedavno odigrala i dva meča u Podgorici o kojim Musa kaže:

– U Crnoj Gori smo imali na raspolaganju samo igrače iz naše lige. Ovaj put tu su i četiri igrača iz inostranstva. Ima tu još nekoliko igrača izvan granica BiH na koje računamo i koji će nadam se biti sa nama na narednim okupljanjima. Protiv Crne Gore u prvom meču uvjeti za igru su bili takvi da se nije moglo puno toga vidjeti jer teren je bio natopljen vodom. U drugom meču je već bila druga priča i odigrali smo dobro, ostvarili pobjedu. Vidjeli smo tu i neke stvari koje trebamo ispraviti, a za to će nam poslužiti utakmice sa Srbijom.

Mečevi Srbija – Bosna i Hercegovina na programu su 23. i 25. februara u Trening kampu FSS u Staroj Pazovi.