Fudbal: Petev još nema pomoćnike

Moderna zgrada Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), čija je vrijednost 10 miliona maraka i koja će zadovoljavati sve kriterije po standardima Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), bit će otvorena svečanom ceremonijom sutra, 22. novembra, u Sarajevu ( NFSBIH - Anadolu Agency )

Ivaylo Petev je još u januaru izabran za novog selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine, a do danas nije dobio pomoćnike, iako za dvadesetak dana počinje okupljanje reprezentacije za martovske utakmice.

Očekivalo se da budu izabrani na jučerašnjoj sjednici, ali ta tačka se nije našla na dnevnom redu, jer, kod članova IO N/FS BiH nije došlo do usaglašavanja prijedloga imena za novi stručni štab.

Na Izvršnom odboru NSBIH najviše pažnje je posvećeno predstojećoj Skupštini koja 16. marta treba da se održi, te su delegati dobili materijale za nju, a govorilo se i o procesu licenciranja za evropska takmičenja.

Izvršni odbor N/FS Bosne i Hercegovine je  usvojio jednu važnu odluku za klubove, a koja se tiče licenciranja za evropska takmičenja.

Na osnovu stava UEFA-e koja je ranije odlučila da to omogući klubovima, N/FS BiH će u pravilnik ubaciti stavku po kojoj klubovi mogu prenijeti određeni iznos dugovanja u minus, odnosno to neće uticati na dobijanje njihove licence.

Klubovi će sada moći dugovati 15% iznosa ukupnog potraživanja, ali će za nastup na evropskim utakmicama taj iznos morati isplatiti do 30. juna tekuće godine.