Fudbal: Poljaci nastavljaju ligaška takmičenja

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U skoro svim zemljama u Evropi prekinuta su sportska dešavanja zbog pandemije koronavirusa, a sve to traje već skoro dva mjeseca. Ipak, situacija se smiruje u većini država, te se uskoro očekuje nastavak fudbalskih liga.

Odlične vijesti stižu iz Poljske jer će se liga u ovoj zemlji skoro sigurno nastaviti 27. maja. Predsjednik FS Poljske, Zibi Boniek, izjavio je da je vlada prihvatila njihov prijedlog, te da će klubov početi s treninzima od ponedjeljka.

“Vlada je prihvatila protokol koji smo predložili. Timovi mogu trenirati od ponedjeljka i ako sve prođe po planu utakmice će se nastaviti 27. i 28. maja. Tada će se igrati dvije kup utakmica, a 29. maja će se igrati ligaški mečevi pred praznim tribinama”, rekao je Boniek i dodao.

“Imamo deset kola do kraja i nadamo se da ćemo sve privesti kraju 19. jula. Moramo naučiti da živimo s virusom jer ako budemo čekali da ne bude niko zaražen onda nećemo igrati naredne dvije godine”.

Također, sezona bi se ovog mjeseca trebala nastaviti i u Danskoj. Također, klubovi u Danskoj odavno treniraju u grupama, a liga bi se trebala nastaviti 29. maja.

U Bundesligi čekaju od vlasti zeleno svjetlo za nastavak sezone, dok se situacija popravlja i u La Ligi jer klubovi od naredne sedmice imaju dozvolu da treniraju.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno