Fudbal: Selektor Starčević objavio spisak mlade reprezentacije za utakmicu sa Crnom Gorom

Slobodan Starčević, selektor U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine objavio je spisak igrača za start kvalifikacija za EURO 2021, koje će otvoriti 29. marta gostovanjem u Crnoj Gori.

Novi kvalifikacioni ciklus za bh. nade znači i novi početak, jer je došlo do smjene generacije. No, Starčević se nada da će nova mlada selekcija BiH nastaviti dobrim putem, gdje je stala prethodna.

Na Starčevićevom spisku su sljedeći igrači: Adnan Kanurić (Sarajevo), Nikola Ćetković (Željezničar ST Banja Luka), Luka Damjanović (Borac), Đorđe Milojević (Borac), Amar Kvakić (Kapfenberg, Austrija), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Igor Savić (GOŠK), Jusuf Gazibegović (Sturm, Austrija), Miloš Borovčanin (Borac), Eldar Šehić (Željezničar), Marko Kujundžić (Borac), Stefan Santrač (TSC, Srbija), Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Mladost), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Ivan Bašić (Zrinjski), Đani Salčin (Sarajevo), Ajdin Hasić (Besiktas, Turska), Andrija Drljo (MTK, Mađarska), Milan Savić (Čukarički, Srbija), David Čavić (Borac), Amar Dedić (RB Salzburg, Austrija), Anes Mašić (Zrinjski), Mirza Hasanbegović (Venezia Primavera, Italija) i Elvis Mehanović (Borac).

“Nadam se da će nova generacija igrača nastaviti tamo gdje je stala prethodna, prije svega odnosom prema grbu nacionalnog tima, ali i kvalitetom izvedbe. Neće biti lako jer u grupi imamo kvalitetne protivnike. Međutim, nadamo se da ćemo prikazati dobre igre i ostvariti što bolje rezultate. Na ovom spisku ima igrača koji su i ranije bili u mladoj selekciji, ali i nekih U-19 reprezentativaca koji su svojim igrama zaslužili poziv“, kazao je selektor bh. nada Starčević za internet stranicu N/FSBiH.

Mladi reprezentativci će se okupiti 22. marta u Trening centru N/FS BiH u Zenici. Meč sa Crnom Gorom biće odigran na DG Areni u Podgorici 29. marta u 18.00 sati.

Pored BiH i Crne Gore u kvalifikacionoj grupi F za Evropsko prvenstvo 2021. godine nalaze se još Italija, Švedska, Republika Irska i Luksemburg.

Pročitajte...