Fudbal : Sutra u 18.oo sati u Zenici BiH – Holandija

Utakmica grupe ”J” u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. između nogometnih reprezentacija BiH i Lihtenštajna koja se igra na stadion Bilino polje u Zenici ( Mustafa Öztürk - Anadolu Agency )

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon ispadanja iz baraža sutra u Zenici dočekuje Holandiju u Ligi nacija u 18.00 sati. Vidno je razočarenje bilo kod ljubitelja nogometa u našoj zemlji nakon što nismo prošli u finale baraža protiv Sjeverne Irske i saznaćemo sutra koliko će  Bajević  uspjeti psihički vratiti ekipu na nivo koji može odgovoriti favorizovanim Holanđanima. Sigurno je da Ervin Zukanović neće biti u kombinaciji za ovu utakmicu, jer još nije sanirao ozljedu skočnog zgloba. Za koju postavu će se odlučiti Bajević saznaćemo sutra. Hoće li biti kombinovani sastav ili će se suprostaviti Holanđanima sa najjačim sastavom saznaćemo na Bilinom Polju.

Poslije ove utakmice, 14 oktobra naša reprezentacija putuje na gostovanje u Poljsku, a nakon dva odigrana kola u grupi 1 prva je Italija bez poraza sa 4 boda. Po tri imaju Poljska i Holandija dok naša reprezentacija ima bod osvojen u prvom kolu protiv Italije.