Fudbal: Tuzla City u subotu dočekuje Velež

Ovog vikenda igraju se utakmice 11. kola fudbalske m:tel Premijer lige BiH. Tuzla City sutra u 17 sati na stadionu Tušanj dočekuje Velež.

Mlađi tuzlanski premijerligaš je u prošlom kolu izgubio od Širokog Brijega što mu je prvi poraz u ovom prvenstvu. Ekipa Husrefa Musemića, sada po prvi put u takvoj situaciji dočekuju naredni meč.

“Ovo je prva situacija da igramo sa nekim poslije poraza. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti da se oporavimo nakon toga poraza, jer je to za nas jedna nova situacija. Igramo sa kvalitetnom ekipom, koja je pokazala svoj kvalitet u evropskim utakmicama. Imaju određenih kadrovskih problema ali to ne mora ništa da znači. Kada je igrački kadar u pitanju u našoj ekipi sigurno je da je situacija mnogo bolja nego što je to bilo na utakmici sa Širokim Brijegom. Neki igrači nam se vraćaju. Učinit ćemo sve da se dobro pripremimo i ako je moguće da pobjedimo”, izjavio je Musemić.

Iako su pognutih glava napustili “Pecaru” atmosfera u svlačionici Tuzla City-ja je i dalje na zavidnom nivou. Huso Karjašević se nada da će se protiv Veleža vratiti na pobjedničke staze i ostati lider Premijer lige:

“Znamo svi da nas očekuje jedna teška utakmica. Dolazi nam ekipa koja je jako kvalitetna. Siguran sam da i oni, kao i svaka ekipa, imaju neke svoje nedostatke koje ćemo mi pokušati da iskoristimo i dođemo do nova tri boda.”

Sutra se igraju još dvije utakmice. 11. premijerligaškog kola otvorit će u 15 sati Rudar i Radnik, dok će se u 19 sati sastati Borac i Sarajevo. U nedjelju igraju: Posušje – Široki Brijeg u 15 sati, Željezničar – Leotar u 17, dok će kolo u 21 sat zatvoriti u Mostaru Zrinjski i Sloboda.