Fudbal : Zrinjski ubjedljiv na Tušnju i savladao Tuzla City sa 4:0

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Fudbaleri Zrinjskog savladali su danas na Tušnju Tuzla City sa 4:0 u prvoj utakmici 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Briljirao je Zrinjski u prvom poluvremenu utakmice, a briljirao je i Miloš Filipović u ovom meču, te je postigao hattrick, što su njegovi i prvi golovi u sezoni.

Igrala se 20. minuta utakmice kada je Zrinjski stigao do prvog gola. Nemanja Bilbija je glavom spustio loptu za Miloša Filipovića, a ovaj postiže svoj prvi gol na meču.

Deset minuta kasnije već je bilo 2:0. Poslije prekida, Azir Muminović boksuje loptu, ali ona dolazi u posjed Ognjena Todorovića koji majstorski vara svoga čuvara, a potom zakucava loptu u mrežu za 2:0. Takav rezultat je bio sve do pred sami odlazak na odmor između dva poluvremena, a onda Mario Tičinović asistira sa lijeve strane, a Miloš Filipović pogađa za 3:0.

Imao je Zrinjski još dvije kolosalne šanse u prvom poluvremenu. Ivančić je iz neposredne blizine pogodio stativu, a Jakovljević je glavom šutirao preko gola.

U nastavku susreta Zrinjski je smirio igru i priveo utakmicu kraju, a uspio je i da postigne svoj četvrti gol. Majstorski je u trku Ognjen Todorović asistirao za Miloša Filipovića koji pogađa za svoj hattrick i 4:0.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno