Futsal : Čeka se odluka o prekidu ili nastavku sezone

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Premijer futsal liga Bosne i Hercegovine prekinuta je  nakon odigranog 15. kola 8. marta, a pitanje je hoće li se i kada će se odigrati još tri kola. Krovni Savez Bosne i Hercegovine je već imao video konferenciju sa klubovima najvišeg ranga bh. futsala i to 22. aprila, te su tada klubovi na jednom od “stand-by” režimu, a kako su kažu biće još jedna video konferencija sa klubovima Premijer futsal lige BiH i to početkom naredne sedmice.

Trenutni lider FC Salines Tuzla City je za prekid sezone, dok je višestruki prvak BiH, FC Mostar SG Staklorad koji je na drugom mjestu je da se prvenstvo završi . I trećeplasirana sarajevska ekipa FC Centar ZAMM je za nastavak lige.

Četveroplasirana ekipa MNK Brotnjo je da se prvenstvo završi, na ovaj ili na drugi način, dok je za mjesto niže plasirana MNK Sloga za prekid prvenstva, kao i šestoplasirana MNK Kaskada iz Gračanice .

Za nastavak prvenstva je i sedmoplasirani HFC Zrinjski i fenjeraš KMF Tango, a KMF Beli Anđeo je u dilemi kao i MNK Seljak Livno.

Osim što je prekinuta Premijer futsal liga, prekinut je i Kup BiH. Što se tiče entitetskih liga FS Federacije nije donio nikakvu odluku, dok je Prva liga RS prekinuta, a  Policajac iz Banja Luke je i prije pandemije koronavirusa obezbjedio titulu i plasman u najviši rang.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno