Futsal: “Zmajevi” u prva dva kola pokazali dominaciju na turniru u Zenici

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

S maksimalnih šest bodova i gol-razlikom 17:2, futsal selekcija Bosne i Hercegovine, nakon današnjeg slobodnog dana za sve učesnike turnira u Zenici, ulazi u sutrašnji, treći i odlučujući duel preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020. godine protiv Turske (20.00).

Samo se čudo može dogoditi pa da puleni selektora Ive Kreze ne izbore jedno od prva dva mjesta, ali i da ne budu pobjednici grupe “F” te u oktobru ove godine zaigraju i na glavnom turniru u Dubrovniku, gdje će im rivali biti Hrvatska i Rusija te još jedna ekipa iz preliminarne runde.

-Mi smo bili papirnati favoriti, ali trebalo je to pokazati i na terenu, što smo u ove dvije utakmice i uspjeli. Naš je cilj odigrati što bolje i pobijediti i trećoj utakmici, jer, kako sam od početka govorio, svaka nam je utakmica i svaki bod važan, zbog koeficijenta da ne bismo morali igrati preliminarne runde – kazao je Krezo.

Samo zbog poraza Turske od Švicarske s 2:3, BiH teoretski još nije osigurala plasman niti prvo mjesto, ali bh. selektor je svjestan da su u odličnoj poziciji.

-Tako je, ali gledajući gol-razliku teško će biti…ne vjerujem da Turska nas može pobijediti s nekom velikom razlikom. Upitno je i može li nas pobijediti – optimističan je Krezo, koji vjeruje kako će i protiv Turske dobro spremiti ekipu i postaviti igru koja odgovara bh. timu.

Krezo je optimističan i kako se bliži trenutak kada će se bh. selekcija izboriti palsman na neko veliko takmičenje.

-To ovi momci zaslužuju, jer se radi o kvalitetnim igračima. Želimo pobijediti i biti prvi, jer nakon ovih utakmica svi će imati određeni stah prema nama. Ovo se sve prati – svjestan je selektor Krezo, koji takav pristup želi prenijeti i na igrače.

Reprezentativci Anel Radmilović i Bilal Jelić zahvalili su se publici, koja ih je u velikom broju podržala protiv Škotske.

-Skupili smo se u Zenici s jednim ciljem, da budemo prvi. To smo i zaslužili našim igrama i ponašanjem na terenu. Svi smo dali maksimum – kazao je Radmilović.

Jelić je podvukao kako je publika bila njihov dodatni igrač na terenu te kako se nada da će tako biti i sutra protiv Turske.

-Mi idemo na pobjedu i nadam se da ćemo turnir završiti s devet bodova. Mi smo favoriti i u petak i moramo se maksimalno fokusirati da pobijedimo – kazao je Jelić.

Nakon dva odigrana kola, bh. tim ima šest, Švicarska i Turska po tri dok je Škotska bez bodova. Kako Škotska i Švicarska međusobni meč sutra igraju u 17.00 sati, u slučaju da Švicarska ne pobjedi Škotsku, „Zmajevi“ bi osigurali barem drugu poziciju te prolaz u glavnu rundu, a protiv Turske bi, onda, igrali samo za prvo mjesto u grupi “F”.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno