Gimnastika : Takmičarke iz Tuzle u reprezentaciji BiH za EP u Kijevu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje se trebalo održati u maju mjesecu ove godine u Kijevu (Ukrajina) je Odlukom Evropske Gimnastičke Asocijacije (UEG) prolongirano i održati će se 26.-29. novembra 2020. godine.

Na Evropskom prvenstvu će učestvovati preko 300 gimnastičarki iz 44 zemlje koje će se takmičiti u grupnim i individualnim vježbama.

Iz kluba ritmičko – sportske gimnastike ”Sloboda” Tuzla za reprezentaciju Bosne i Hercegovine će nastupati gimnastičarke Amila Bećirović i Irma Jukić sa trenericom Vanessom Tinjić i trenericom i FIG međunarodnom sutkinjom Svitlanom Tinjić, koja će ujedno i suditi na ovom Evropskom Prvenstvu.

Poslije učešća seniorke Vanesse Tinjić na Svjetskom prvenstvu u Štutgartu 2015. godine ovo je još jedan uspjeh gimnastičarki Slobode.

Na Evropskom prvenstvu će se naći najkvalitetnije gimnastičarke koje će predstavljati svoje zemlje, te će gimnastičarke iz Bosne i Hercegovine imati veoma jaku konkurenciju.

”Ova Odluka Evropske Gimnastičke Asocijacije da će se Evropsko prvenstvo ipak održati u ovoj godini nas je veoma obradovala i to je još jedan motiv više našim reprezentativkama koje će učestvovati na ovom Evropskom prvenstvu da još više rade i bolje se pripreme.” – rekla je trenerica Vanessa Tinjić.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno