Goran Lojo za RTVTK: Presretan sam zbog ovog velikog uspjeha

Bh. ženska košarkaška reprezentacija jučer je u ruskom Orenburgu ostvarila pobjedu protiv Švicarske 67:62 i tako kolo prije kraja kvalifikacija osigurala plasman na Eurobasket.

Selektor Goran Lojo,  nakon velikog uspjeha za RTV TK je istakao da se osjeća fantastično zbog plasmana na Evropsko prvenstvo prvi put nakon 22 godine:

“Atmosfera je sjajna. Mislim da će djevojke tek danas, nakon prespavane noći, biti svjesne kakav su uspjeh ostvarile. Jučer smo dobijali stotine, hiljade poruka sa svih strana, svih medija iz BiH i ljudi koji prate košarku i iz nekih drugih sportova, istaknutih sportskih ličnosti. Zaista sam presretan što smo uspjeli ostvraiti ovakav uspjeh nakon 22 godine i eto ponovo omogućiti našim navijačima da se malo raduju uz žensku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i naravno mušku reprezentaciju koja će također nastupiti na Eurobasketu.”

Sutra također u “balonu” u Orenburgu u 12 sati i 30 minuta, našu reprezentaciju očekuje posljednji duel u kvalifikacionoj grupi C protiv Estonije.  

“Sutra nam predstoji ta posljednja utakmica protiv Estonije koja u ovom slučaju nema apsolutno nikakav rezultatski značaj jer je Estonija posljednja ekipa u grupi i njihovi rezultati se brišu. Možemo reči da je to jedna utakmica revijalnog karaktera a mi ćemo sutra učiniti sve da i tu ostvarimo pobjedu i da kvalifikacije zatvorimo na najbolji mogući način”, izjavio je Lojo.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 17. do 27. juna ove godine u Španiji i Francuskoj.

Pročitajte...