Košarka: Sloboda oslabljena dočekuje Široki

U okviru 18. kola prvenstva BiH košarkaši Slobode sutra u Mejdanu u 19 sati dočekuju Široki.

Pred ovu bitnu utakmicu za domaći tim trener Damir Mulaomerović ima problema sa rosterom. Kako je rekao na press-konferenciji imaće dosta suženu rotaciju na vanjskim pozicijama jer su povrijeđeni Strong, Munižaba i Dedajić, dok Lelić još uvijek nije spreman.

“Vrlo bitna utakmica za nas. Ono što nije dobro što ne znam da li ćemo nastupiti sa 10 igrača pošto su se sinoć desile neke ozljede koje su nam poremetile trenažni proces. Međutim, ono što je veoma bitno, ovo je zadnja utakmci aprije reprezentativne pauze i ja se nadam da ćemo naći snage, volje i energije da odigramo dobru utakmicu. Ne želim uopšte da tražim bilo kakav alibi, znamo kakve je Široki ekipa. Dovelio su još jednog novog igrača tako da će nas čekati sigurno jedan veliki zalogaj. Mislim da ćemo uspjeti da se sredimo i konsolidujemo do subote naveče i da probamao da ostavrimo pobjedu”, rekao je Mulaomerović.

O sutrašnjem protivniku ekipi Širokog, Mulaomerović je govorio u superlativima, naglašavajući da se radi o veoma kvalitetnom timu koji se još i dodatno pojačao. Međutim, vjeruje u svoje igrače koji su ovoj godini uspjeli ostvariti četiri pobjede pa se nada i trijumfu protiv širokobriježana.