GP BiH: Incident na MGP Velika Kladuša/Maljevac

Na mostu ispred Međunarodnog graničnog prijelaza (MGP) Velika Kladuša/Maljevac dogodio se incident u kojem se jedan migrant pokušao ozlijediti hladnim oružjem.

-Policijski službenici Granične policije BiH spriječili su migranta u pokušaju samopovređivanja hladnim oružjem – priopćeno je iz bh. granične policije.

Inače, nije bilo potrebe za medicinskim intervencijama i na mostu ispred MGP Velika Kladuša/Maljevac nema povrijeđenih migranata niti službenika policijskih organa, navodi isti izvor.

Podsječamo, grupa od oko 250 migranata koji su prenoćili u blizini granične linije BiH i Hrvatske uspjela se u srijedu oko 10 sati pomjeriti bliže Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša/Maljevac.

Tijekom njihovog prodora prema prijelazu, policijski službenici Granične policije BiH nisu upotrebljavali silu, a zajedno s kolegama iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske spriječili su dolazak migranata na prijelaz koji je na području Republike Hrvatske.

Granična policija BiH povećala je broj službenika koji su s migrantima ispred prijelaza.

Dio migranata sjeo je na most zbog čega je do daljnjeg onemogućen promet preko MGP Velika Kladuša/Maljevac, priopćili su iz Granične policije BiH.

 

(RTVTK/FENA) M.K.