Gradonačelnik Jasmin Imamović posjetio KBS “Tuzla”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović posjetio je danas KBS “Tuzla” te je ovom prilikom obišao prostorije i novu trening salu kluba, koji je u svojoj 23-godišnjoj historiji osvojio brojne medalje sa domaćih i međunarodnih turnira, među kojima su i odličja sa evropskih i svjetskih prvenstava.

“Karate masovno okuplja djecu i mlade. Nema ništa zdravije od sporta i mi zato podržavamo i karate i druge sportove.  Poseban je karate koji okuplja mnogo onih koji treniraju, onih koji se nadmeču, koji se takmiče. Nastojimo im dati adekvatnu podršku a inače Tuzla ima veliku i dobru tradiciju u karateu”, rekao je ovom prilikom Jasmin Imamović.

Gradonačelnik Tuzle uvjerio se da su u KBS Tuzla stvorili odlične uslove za rad kako karatista u svim uzrasnim kategorijama, tako i polaznicima škole sporta po kojoj je klub također postao prepoznatljiv.

Direktor KBS Tuzla Fikret Selman je izjavio: “Prvo bi se zahvalio gradonačelniku što je našao vremena da danas obiđe naše prostorije i da stimulans ovoj djeci u radu. Mi smo najtrofejniji klub koji je osvojio sve što se moglo osvojiti. S ponosom nosimo ime našeg grada i to ćemo nastojati da i ubuduće radimo. Ovo je uspjeh svih Tuzlaka i takmičara sa Tuzlanskog kantona, jer mi za ove 23 godine osvojili smo sve što je jedan sport mogao osvojiti i nastojaćemo i ubuduće”.

Pored izvanrednog i stručnog rada sa karatistima koji nastavljaju sa osvajanjem medalja u KBS Tuzla imaju posebne programa za žene i muškarce te osobe sa posebnim potrebama. Također, aktivna je škola sporta koja okuplja najmlađe polaznike od 3 do 6 godina u okviru koje se pored karatea rade i osnovni elementi iz ostalih sportova.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno