Granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac i dalje zatvoren za promet

Sigurnosna situacija kod graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac, koji je i dalje zatvoren za promet, je pod kontrolom i pripadnici Granične policije BiH konstantno nadziru kretanje migranata.

Iz Granične policije BiH priopćeno je da se na toj lokaciji trenutno nalazi oko 150 migranata, među kojima i dalje ima ranjivih kategorija, žena i djece, ali u manjem postotku.

U priopćenju se dodaje kako su u srijedu navečer, oko 21.40 sati, pripadnici Granične policije BiH pomjerili migrante s prometnice koja povezuje Velika Kladuša i Međunarodni granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac na zaobilaznu cestu.

Ilegalni migranti koji su bili na mostu, na samoj graničnoj crti BiH i Republike Hrvatske, pomjereni su stotinjak metara od graničnog prijelaza, a prilikom intervencije lakše su ozlijeđena tri pripadnika Granične policije BiH i tri ilegalna migranta.

Iz Granične policije BiH najavili su kako će se tijekom dana održati sastanak s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske na kojem će biti razmotrena mogućnost otvaranja prijelaza Velika Kladuša – Maljevac.

(RTVTK/FENA) R.G.