Hrvatska: Zagreb u znaku kravate

– Hrvatska je domovina, a Zagreb prijestolnica kravate, rečeno je na otvorenju svjetlosne instalacije i predstojećeg Festivala kravate koji će se održavati na Trgu sv. Marka.

ZAGREB (AA) –  Povodom obilježavanja Svjetskog dana kravate koji se slavi 18. listopada, zagrebački spomenici, skulpture i biste narednih će dana tijekom Festivala kravate nositi crvene kravate, javlja Anadolu Agency (AA).

Kravate su u Zagrebu dobili spomenici banu Jelačiću, kralju Tomislavu, Mariji Jurić Zagorki, Petrici Kerempuhu…

Kravata je univerzalni simbol otmjenosti, kulture odijevanja i poslovnog duha, rečeno je predvečer na otvorenju svjetlosne instalacije s logom kravate na zagrebačkim fontanama.

Na otvorenju svjetlosne instalacije sudjelovala je Kravat pukovnija, a okupljenima se obratio gradonačelnik Milan Bandić.

Hrvatska je domovina, a Zagreb prijestolnica kravate, rečeno je na otvorenju svjetlosne instalacije i predstojećeg Festivala kravate koji će se održavati na Trgu sv. Marka.

Na datum 18. listopada  2003. instalacija Kravata oko Pulske arene doživjela je svoj svjetski uspjeh, nakon čega se ovaj dan obilježava kao Dan kravate u Republici Hrvatskoj kojega je prihvatio Hrvatski sabor, ali taj je dan općeprihvaćen u svijetu.

Pročitajte...