Ibišević djecu iz Vlasenice obradovao paketićima i bajramlukom

Domaća nevladina humanitarna organizacija MFS Emmaus jučer je na području Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica za sve učenike osnovnih škola podijelila bajramske paketiće, preko 220. Uz paketić svako dijete je dobilo novčanu hediju od 100 KM. Donacija je stigla od bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Vedada Ibiševića.

Da nije zaboravio svoju domovinu i rodni kraj još jednom je humanim gestom pokazao bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević. Na kraju Ramazana, mjeseca milosti, odlučio je obradovati djecu Vlasenice, grada u kojem je rođen. Iz Udruženja MFS Emmaus ističu da već godinama Ibišević pomaže i podržava njihov rad, ali da mu skromnost brani da govori o svojim humanim djelima.

– Zamolili smo ga da napravimo jednu aktivnost za djecu Vlasenice. Predložili smo da to budu bajramski paketići, na što je rado pristao. Osim 230 paketića, on je od sebe odlučio donirati sredstva za bajramske hedije u iznosu od 100 KM za svako dijete, kazao je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora Udruženja MFS Emmaus.

Ibišević je i ranije učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama u BiH. Iz udruženja MFS Emmaus ističu da je ova humana gesta izazvala mnogo dječijih osmjeha u Podrinju, te da su ponosni što su na kraju ramazana uspjeli uraditi još jedno dobro djelo. Ali tu neće stati.

– Mi smo uz ramazan imali akcije po cijeloj BiH. Ovih dana imamo jedan novi kontingent bajramskih paketa, oko 5000 koji nam stižu iz Turske. Oni će biti realizirani u danima iza Bajrama, dodao je Škrebo.

Podsjetimo, MFS-EMMAUS je tokom Ramazana realizovao akciju distribucije iftara na kućni prag za socijalno osjetljive osobe i njihove redovne korisnike.

(RTVTK)

Pročitajte...