Identifikovane dvije žrtve genocida u Srebrenici

U prostorijama Podrinje identifikacionog projekta u Tuzli porodice su identifikovale posmrtne ostatke dvije žrtve proteklog rata s područja Srebrenice i Milića. Riječ je žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su nestale 1995. godine, ekshumirane iz dvije masovne grobnice Kazani i Kaldrmica.

Bahrudin Salihović iz bratunačkog sela Voljevica došao je identifikovati posmrtne ostatke oca Bajre. Nekompletni posmrtni ostaci nađeni su u masovnoj grobnici Kazani kod Srebrenice. Kada je ubijen Bajro Salihović imao je 52.  Porodica je pristala na ukop 11. jula u Potočarima.

Omer Majstorović, identifikovao je posmrtne ostatke tetka Zuhdije Avdagića, pronađene u masovnoj grobnici Kaldrmica u blizini Nove Kasabe. I porodica Avdagić, dala je pristanak na ukop 11.jula u Potočarima.

Bahrudin s početka naše priče, kaže da je za posmrtnim ostacima oca Bajre tragao 25 godina. Kaže i da je do slobodne teritorije devet dana bježao kroz šume. Ističe da je ostala je i tuga za prijateljima iz FK „Podrinje“ u kojem je igrao. S majkom i porodicom Bahrudin danas živi u bratunačkom selu Voljevice, gdje se vratio prije više od deceniju.

Pročitajte...