Igre bez granica stižu i u Tuzlu

Sa ponosom vas obavještavamo da će se sportsko-zabavna manifestacija „Igre bez granica” održati 07. aprila 2019. godine u SPKC “Mejdan” u Tuzli, od 12 do 16 časova.Na takmičenju će učestvovati preko 400 mališana osnovnoškolskog uzrasta okupljenih oko sportskih udruženja i klubova iz Tuzle.

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim tuzlanskih osnovaca, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Malo Srce Tuzla“, kojima će biti doniran dio sredstava.

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost.Važnoje da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad” – poručuju organizatori.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi tuzlanski plesni klubovi i udruženja.

Sve posjetioce i navijače će u foajeu dočekati brojne kreativne radionice kao što su robotika, programiranje, mentalna aritmetika, slikarske radionice te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Igara bez granica“. Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Prve “Igre bez granica” su održane u Banjoj Luci, u decembru 2018. godine, u dvorani “Obilićevo” i okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Nakon manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine.Nakon Banje Luke, Igre bez granica su održane u Prnjavoru i to 17.03.2019. godine gdje je učešće uzelo 470 mališana i preko 700 posjetilaca u osnovnoj školi “Nikola Tesla”.

U toku 2019. godine “Igre bez granica” će obići ukupno 8 gradova u Bosni i Hercegovini. Nakon Tuzle, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 25. maja u Bijeljini, 26. maja u Brčkom, 9. juna u Trebinju, 22. septembra u Banjoj Luci, 6. oktobra u Sarajevu i 10. novembra u Mostaru.

Dodatne informacije možete potražiti na web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Pročitajte...