Igrokaz “Ples u svemiru” oduševio živiničke mališane

Sinoć je u Živinicama počeo  “Treći festival umjetnosti za djecu”, koji organizuje Javna ustanova Bosanski kulturni centar Živinice. Festival koji propagira značaj umjetnosti za razvoj djece traje do 13.decembra.

Treći festival umjetnosti za djecu počeo je promocijom Zbirke priča i igrokaza za djecu “Ples u svemiru”. Zbirku su izdale JU BKC Živinice i Gradska biblioteka. Uz čitanje, na ovom živiničkom Festivalu, nastoji se pokazati koliki značaj umjetnost ima u razvoju djece.
Iako su zbog specifičnih oklonosti morali mijenjati repertoar, organizatori su se potrudili da mališani ne ostanu uskračeni za predstave.

Tako će umjesto predstave “Mutiša i Kvariša”, koja je otkazana iz opravdanih razloga, biti izvedena predstava “Cirkus u snijegu”, Udruženja dramskih umjetnika “Kaleidoskop”, u saradnji sa Centrom za kulturu Tuzla, autora Hasana Sušića.U predstavi igraju Alma Hasanbašić i Hasan Sušić.

Iz BKC Živinice poručuju da kupljene karte za predstavu “Mutiša i Kvariša” važe i za predstavu “Cirkus u snijegu”, koja igra isti dan i u isto vrijeme kao i otkazana predstava, što znači u subotu 12.decembra.

Pozorišne predstave ove godine priredili su glumci “Pozorišta mladih” iz Sarajeva, Udruženja dramskih umjetnika “Kaleidoskop” i “Gradskog pozorišta” Živinice. Pokrovitelji festivala su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za kulturu sport i mlade TK, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo, te Grad Živinice.

Pročitajte...