U Srebrenici u nedjelju manifestacija ‘Advent s franjevcima’

U okviru kulturne manifestacije ‘Advent s franjevcima’, u Srebrenici će u nedjelju biti priređena izložba slika sa IV međunarodne likovne kolonije “Srebrenica”, predavanje dr. fra Josipa Jozića posvećeno 500. obljetnici smrti fra Jurja Dragišića, franjevca porijeklom iz Srebnice, crkvenog velikodostojnika, učenjaka i pisca. Također je najavljen koncert ‘Napretkovog’ trija ‘Musica Salinea’ iz Tuzle.

‘Advent s franjevcima’ je kulturni događaj kojim bosanski franjevci žele udahnuti dašak svjetlosti, nade, optimizma i radosti u Srebrenicu, mali istočnobosanski grad.

Breme nedavne prošlosti još se jako osjeća u gradu, pa je to razlog što su se bosanski franjevci, neraskidivo vezani uz ovaj kraj, odlučili svojim župljanima i svim njihovim susjedima, ponuditi nekoliko kulturnih sadržaja i na taj način obogatiti i oplemeniti njihove živote u predbožićno vrijeme, saopćeno je.

Ideju fra Franje Ninića, župnika Župe srca Isusova iz Zvornika i Srebrenice, podržali su Franjevački samostan “Sv. Petra i Pavla” u Tuzli i HKD ‘Napredak, Glavna podružnica Tuzla.

Pročitajte...