Vujović: Investitori iz Azerbejdžana zainteresirani za ulaganje u TK

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, i zamjenik predsjednika, Boris Krešić, danas su se, 31.10.2019. godine, u sjedištu Skupštine Tuzlanskog kantona, susreli sa savjetnikom za političke i ekonomske poslove u Diplomatskoj misiji Republike Azerbajdžan,  Elnurom Guliyevim.

Razgovarano je o statusu investicija azerbejdžanskih kompanija u Bosni i Hercegovini, – pokretanju proizvodnje prerade voća i povrća u Doboju i Srebrenici, kao i o mogućnostima za njihovo proširenje i intenziviranje u trgovini, poljoprivredi, građevinarstvu i turizmu.

Usaglašena je i potreba za unapređenjem saradnje na ekonomskom planu, naročito u oblasti uspostavljanja bližih kontakata između azerbedžanskih i privrednika sa područja Tuzlanskog katona, te nastavku saradanje u obrazovnom sektoru koja je do sada podrazumijevala razmjenu studenata i obuku mladih diplomata u Azerbejdžanu.

Zaključeno je da ima dosta oblasti koje mogu biti plodno tlo za saradnju između ove dvije prijateljske zemlje, a predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović je naglasio da će s obzirom na sve mogućnosti koje ova saradnja pruža, uložiti dodatne napore da ovi razgovori urode plodom i rezultiraju projektima od značaja za Tuzlanski kanton.

Pročitajte...