Inzko pozvao građane BiH da izađu na izbore: Glas lična bonska ovlast svakog birača

– Izbori su praznik demokratije. Istovremeno, lokalni izbori se prije svega tiču konkretnih rješenja koja će pozitivno utjecati na svakodnevne živote građana, a ne izraz grandioznih planova za odbranu naroda i zemlje, naveo je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko

SARAJEVO (AA) – Visoki predstavnik Valentin Inzko pozvao je građane Bosne i Hercegovine da ostvare svoje demokratsko pravo da izađu i glasaju na lokalnim izborima u nedjelju, 15. novembra, javlja Anadolu Agency (AA).

“Izbori su praznik demokratije. Istovremeno, lokalni izbori se prije svega tiču konkretnih rješenja koja će pozitivno utjecati na svakodnevne živote građana, a ne izraz grandioznih planova za odbranu naroda i zemlje. Ovo je vrijeme kada građani glasaju i time šalju jasnu poruku da zahtijevaju bolji život”, naveo je Inzko.

Podvukao je kako je “glas lična bonska ovlast svakoga građanina, a kako će ga iskoristiti – odredit će kvalitet života za njih i njihove porodice”.

“Ne dozvolite da drugi odlučuju o vama, dragi građani, izađite na izbore i sami odlučite o životu u vašoj lokalnoj zajednici“, rekao je Inzko.

Visoki predstavnik također, je pozvao birače da zaštite i sebe i ljude koji rade na biračkim mjestima tako što će se strogo pridržavati propisanih epidemioloških mjera kao što je nošenje maski i poštivanje konkretnih uputa koje su izdale lokalne izborne komisije.

Pročitajte...