Izbori u SAD-u: Trump pobijedio u Sjevernoj Karolini, Biden u Georgiji

– Prema trenutnom stanju, Biden je dostigao brojku od 306 delegata, što je 36 više od 270 izbornih glasova potrebnih za ulazak u Bijelu kuću, dok je Trump ostao s 232 delegata

WASHINGTON (AA) – Na 59. predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) republikanac i aktuelni predsjednik Donald Trump pobijedio je u državi Sjeverna Karolina, dok je demokratski kandidat i novoizabrani predsjednik Joe Biden odnio pobjedu u saveznoj državi Georgia, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema neslužbenim rezultatima koje su objavili američki mediji, Trump je pobijedio s 50 posto glasova u državi Sjeverna Karolina, dok se Biden u istoj državi zadržao na 48,6 posto glasova. Trump je tako osvojio još 15 delegata.

Kada je riječ o saveznoj državi Georgija, Biden je pobijedio sa 49,52 posto glasova, dok se njegov protikandidat zadržano na 49,23. Biden je u ovoj državi osvojio još 16 delegatskih glasova.

Prema trenutnom stanju, Biden je dostigao brojku od 306 delegata, što je 36 više od 270 izbornih glasova potrebnih za ulazak u Bijelu kuću, dok je Trump ostao s 232 delegata.

Pročitajte...