IPI akademija promovirala drugu generaciju diplomanata

Internacionalna poslovno-informaciona akademija, visoka škola iz Tuzle ispratila je danas svoju drugu generaciju diplomanata. Njih 41. Svečanosti na kojoj su diplome dobili mladi ljudi  školovani na studijskim programima savremenog poslovanja, informacionih i tržišnih komunikacija prisustvovali su i predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona. Dodjelu diploma upotpunio je muzički program učenika Srednje muzičke škole “Čestsmir Mirko Dušek”  iz Tuzle.

novinar Azra Mešić

Među diplomantima koji su ove godine završili svoje školovanje na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji je i Nerma Halilagić, koja je okončala trogodišnji studij tržišnih komunikacija.

– Danas je svečani dan za mene, moje kolege i kolegice jer je došla dodjela diploma koje smo marljivim trudom zaradili i na kraju i dobili, kaže Nerma.

Nerma i njene kolege iz generacije su i osnovači Studentskog kluba IPI akademije koji je realizovao brojne projekte unutar fakulteta, ali i u okruženju.

– Radi se o jednoj zaista proaktivnoj generaciji koja je tokom 3 godine studija iskoristila apsolutno sve potecncijale koje smo im nudili i mi smo na tu njihovu aktivnost i projekte uvijek pozitivno reagirali, kazao je ovom prilikom dr. sc. Damir Bećirović, direktor IPI akademije.

Ova generacija uspostavila je vrlo važne kontakte sa drugim fakultetima i univerzitetima, te pokrenula studentsku razmjenu. Tržište rada ih očekuje, kazali su iz Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona, na svečanoj promociji diplomanata.

– Želimo da kažemo da Ministarstvo privrede TK podržava i privatne fakultete koji na tržište rada daju studente koji su prilagođeni potrebama tržišta rada, kazala je Neda Korić, stručna saradnica u Ministarstvu privrede TK.

Prema podacima koje ima IPI akademija više od 60 odsto diplomanata ove generacije već je pronašlo svoje prvo zaposlenje. Najviše u sektoru razvoja informacijskih tehnologija.