Iran: U zemljotresu povrijeđeno 646 osoba

– Najmanje 148 naknadnih podrhtavanja tla registrirano je protekle noći, a do sada nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj

TEHRAN (AA) – Najmanje 646 osoba povrijeđeno je od posljedica snažnog zemljotresa koji je sinoć pogodio zapadne dijelove Irana, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Kliničkog centra Univrziteta “Kermanshah“ saopćeno je da je 290 osoba povriješeno u gradu Sarpol-eZahab koji je najteže pogošen zemljotresom jačine 6,4 stepena po Richteru.

Još najmanje 190 osoba povrijeđeno je u Qasr-e Shirinu, 170 u Gilan-e Gharbu, te 54 u Islamabadu i 23 osobe u drugim mjestima duž iransko-iračke granice.

Ceizmološli centar Univerziteta u Teheranu sinoć je saopćio da je epicentar potresa registriran u pokrajini Hermanshah i to na dubini tla od oko sedam kilometara.

Spasilačke ekipe i druge nadležne službe su na terenu, a najviše povreda ljudi su zadobili tokom paničnih pokušaja da napuste objekte tokom zemljotresa.

Najmanje 148 naknadnih podrhtavanja tla registrirano je protekle noći, a do sada nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj.

Zemljotres se osjetio i na sjeveru Iraka, gdje je najmanje jedna osoba poginula, a 45 je povrijeđeno.

I u novembru prošle godine iransku provinciju Kermanshah pogodio je zemljotres jačine 7,3 stepeni po Richteru u kojem je život izgubilo najmanje 620 osoba.

Pročitajte...