Iz štampe izašla zbirka pjesama „Zaleđeni uzdah“ Amre Mujezinović

U izdanju izdavačke kuće „Lijepa riječ“ iz štampe je izašla zbirka pjesama „Zaleđeni uzdah“ Amre Mujezinović iz Živinica. Knjiga je izašla u 300 primjeraka i već je privukla veliku pažnju ljubitelja pisane riječi.
Amra Mujezinović po struci profesorica Bosankog jezika i književnosti i bibliotekarka Gradske biblioteke JU BKC Živinice od malih nogu ima afinitet prema pisanju. Prvu pjesmu napisala je u osmom razredu da bi tokom posljednjih godina intenzivno počela pisati poeziju i prozu te objavljivati ih u printanim i online izdanjima. Djela su joj objavljivana u književnim časopisima i na književnim portalima u Bosni i Hercegovini i van njenih granica, a mnoga od njih su i nagrađivana. Iako je sve to radila s ljubavlju i bez ikakvih očekivanja, skoro neplanirano stigao je i njen prvijenac.
U knjizi „Zaleđeni uzdah“ u izdanju „Lijepe riječi“ iz Tuzle Amra je kroz poeziju obradila brojne teme.
Prva promocija zbirke „Zaleđeni uzdah“ Amre Mujezinović planirana je 23. februara u Živinicama, a koliko to prilike i higijensko epidemiološke mjere budu dozvoljavale, nakon toga trebalo bi uslijediti predstavljanje knjige u Banovićima, Tuzli i Lukavcu.

Pročitajte...