Izabrani najbolji sportisti i ekipe Univerziteta u Tuzli

U Narodnom pozorištu Tuzla je održana prva manifestacija “Izbor najboljih sportista takmičenja Univerziteta u Tuzli“. Priznanja su dodijeljena najboljim pojedincima i ekipama.

Najbolji igrači u odbojkaškoj ligi su Daliborka Simić sa Mašinskog fakulteta u konkurenciji ženskih ekipa i Amir Karamović, Fakultet za tjelesni odgoj i sport u muškoj konkurenciji.  Isto priznanje u košarkaškoj ligi dobio je Adi Jusufović, sa Fakulteta elektrotehnike, dok je Semiru Adroviću sa FTOS pripalo priznanje za najboljeg igrača malonogometne lige Univerziteta u Tuzli.

Priznanje za najuspješniju košarkašku ekipu dobila je ekipa Fakulteta elektrotehnike, najuspješnija odbojkaška i malonogometna  ekipa je sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. Priznanja za fair – play uručena su košarkaškoj ekipi Farmaceutskog fakulteta, odbojkaškoj ekipi Fakulteta elektrotehnike, te malonogometnoj ekipu Studentskih domova.

U kategoriji “Malonogometna liga zaposlenika” nagrađeni su: Tehnološki fakultet kao najbolja ekipa na takmičenju te za fair play ekipa Filozofskog fakulteta.

Priznanje za najboljeg kapitena dobio je prof. dr. Sead Nazibegović, kapiten ekipe Filozofskog fakulteta. Prof. dr. Sanel Nuhanović dobio je priznanje za najboljeg golmana, a najbolji strijelac je mr. sc. Emir Ahmetašević iz ekipe Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta. Nagrada za najboljeg igrača uručena je asistentu Almedinu Mujanoviću, iz ekipe Tehnološkog fakulteta.

Zahvalnica za doprinos i razvoj univerzitetskog sporta iz reda studenata uručena je Nedžadu Hodžiću, studentu Medicinskog fakulteta i predsjedniku Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, dok je iz reda zaposlenika ovu nagradu dobio prof. dr. Suad Kunosić. Zahvalnica za međunarodnu promociju univerzitetskog sporta dodijeljena je prof.dr. Zijadu Požegiću.

Ponosni ambasador manifestacije bio je nogometni reprezentativac Miralem Pjanić, koji se prisutnima u Narodnom pozorištu obratio video linkom. Pjanićev dres koji je će biti dio Muzeja sporta na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport dekanu Fakulteta za tjelesni odgoj i sport prof. dr. Vlatku Šeparoviću uručio je prof. dr. Zijad Požegić.

Manifestacija je protekla u odličnoj atmosferi i dobroj organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, Univerzitetskog sportskog društva i Centra za sport Univerziteta u Tuzli.

Pročitajte...