Izbor najboljeg sportiste BiH u 2017. godini danas u Sarajevu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

SARAJEVO (AA) – Vrhunac sportske 2017. godine desiće se danas, 12. decembra, u hotelu „Holidey“ u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine.

“Nezavisne novine” i Radio-televizije BiH po 17. put organizuju najrelevantniji izbor ovakve vrste u našoj zemlji. Pokrovitelj je Predsjedništvo BiH, s predsjedavajućim Draganom Čovićem, a partneri Izbora i ove godine su Olimpijski komitet BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Ovogodišnjim žirijem je predsjedavala nekadašnja proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović.

„Meni je drago što je što je Radio televizija BiH partner „Nezavisnim novinama“ u ovom vrijednom projektu koji traje već 17 godina. Svih ovih godina koliko znam sve odluke su donijete konsenzusom i to je ono što predstavlja posebnu vrijednost. Dakle, ova manifestacija je u ovakvoj složenoj državi gdje je jako teško postići dogovor oko bilo čega pokazatelj i dokaz kako se nešto može kad se hoće, kada se iskreno pristupa domaćoj zadaći, i kada se želi napraviti nešto čime se svi u ovoj zemlji možemo ponositi“, kazao je na današnjoj konferenciji za medije Mario Vrankić, direktor BHT1.

Ispred „Nezavisnih novina“ medijima se obratio urednik sportske redakcije, Goran Karać koji je naglasio da je ponosan na ovu manifestaciju.

„Mi u ‘Nezavisnim novinama’ smo izuzetno ponosni na ovaj projekat. Drago mi je što ova manifestacija svake godine dobija na značaju. Želimo da pokažemo našim sportistima koliko su nam bitni njihovi rezultati, ma kakvi oni bili, da ih cijenimo i poštujemo. Pozvao bih ovom prilikom sve pozvane da dođu sutra u hotel ‘Holidey’ da zajedno nagradimo najbolje sportiste“, istakao je Karać.

Adnan Ljubović, urednik sportskog programa Bh. radija 1 naglasio je da je i ovaj put rad žirija protekao u najboljem redu, te da je manifestacija izrasla u najrespektabilnji izbor sporiste u BiH.

„Kao sudionik svih izbora do sada mogu sa sigurnošću reći da je proces rada žirija prošao u najboljem redu. Svi su bili svjesni odgovornosti i svi su pristupili zadaći vrlo odgovorno. Održali smo tri sjednice u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci. Nije bilo lako donijeti neke odluke, ali sve to smo dobro odvagali, procijenili i na kraju donijeli odluke koje će biti potvrđene sutra na posljednjoj sjednici žirija u hotelu ‘Holidey’“, rekao je Ljubović.

I ovaj put nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. Teniser Damir Džumhur, košarkaš Džanan Musa i fudbaler Edin Džeko ostali su u najužoj konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu, dok će se za krunu najbolje sportistkinje BiH za godinu na izmaku “boriti” džudistkinje Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić, te biciklistkinja Lejla Tanović.

Biće uručene nagrade i za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, nagrada za životno djelo, nagrada za fair-play, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportista u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide, kao i nagrada čitalaca ”Nezavisnih novina”.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno