Izlaznost birača u Sapni 36,9%

Izbori su danas protekli bez problema u Kalesiji i Sapni. U Kalesiji je do 15 sati glasalo  31, 56 odsto birača dok je u Sapni svoju glasačku dužnost obavilo 36,90 odsto građana. Većih problema nije bilo, sem tri kašnjenja početka glasanja u Kalesiji ali zbog dodatnog brojanja glasačkih listića. U Sapni je sve proteklo bez problema. Građani u obje općine očekuju poboljšanje u državi te smatraju da, ko god osvoji dovoljno mandata za formiranje vlasti, treba učiniti nešto odmah po pitanju odlaska mladih iz zemlje.

Izborna komisija općine Sapna izvijestila je danas Centralnu izbornu komisiju BiH da sinoćnji navodi o podjeli već popunjenih glasačkih listića građanima Sapne nisu tačni. Komandir policijske stanice Sapna upoznao je predsjednika Lokalne izborne komisije da su predstavnici SIP-e bili na terenu. Izuzeli su navedene dokaze, koje su okarakterisali kao propagandni materijal, i da se ne radi o orginalnim glasačkim listićima. Predsjednici biračkih odbora u  izbornoj jedinici Sapna jutros su potvrdili da su sve kutije sa glasačkim listićima bile orginalno upakovane te su i u ovoj općini sva biračka mjesta otvorena u 7 sati.

Do 16 sati u Sapni je na izborima je glasalo  36,90 odsto  birača koji su podijeljeni po pitanju rada vlasti u naredne četiri godine. Pravo na glasanje ima 9976 građana. Najveća izlaznost zabilježena je u rastošnici, gdje je glasalo 52, 58 odsto građana dok ih je najmanje glasalo u Gornjoj Sapni B – 31,75 odsto. na raspoloaganju je građanima bilo 15 redovnih, 2 mobilna te jedno birčako mjesto za glasanje u odsutnosti.