Jak potres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH (FOTO)

PODGORICA, 4. siječnja (FENA) – Potres jačine 5,1 stupnjeva Richterove ljestvice zabilježen je u četvrtak u Crnoj Gori.

Potres se dogodio u blizini Plava, a iz lokalne Službe zaštite i spašavanja za portal RTCG su kazali da su na starijim kućama popucale fasade i dimnjaci.

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrirao je u 11:46 sati jači potres, s epicentrom sedam kilometara sjeverozapadno od Plava. Jačina potresa u žarištu iznosila je 5,1 stupnjeva Richterove ljestvice, što odgovara epicentralnom intenzitetu od sedam stupnjeva Merkalijeve ljestive, navodi u priopćenju Zavod.

Prema preliminarnim podacima obrade, žariste ovog potresa locirano je na dubini od 14 kilometara, a na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja te regije, magnitude potresa i dubine hipocentra, ovaj potres je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području, navodi se u priopćenju.

Iz plavske Službe zaštite i spašavanja kazali su kako još nisu dobili pozive od građana.

“Uočili smo da su na starijim kućama popucale fasade i dimnjaci. Još nemamo informaciju da je netko ugrožen i da je bilo veće materijalne štete. Lokalni tim za izvanredne situacije ubrzo će održati sastanak, nakon kojeg će biti poznato više detalja o eventualnoj šteti”, kazali su oni.

(FENA) C.K.

Pročitajte...