Javni poziv Grada Tuzle u oblastima poduzetništva i poljoprivredne proizvodnje

Grad Tuzla raspisao je Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava iz budžeta za podršku projektima nevladinih organizacija u oblasti poduzetništva i poljoprivredne proizvodnje. Za ove namjene osigurana su sredstva u iznosu od 53 hiljade KM. Maksimalan iznos sredstava koji aplikant može da dobije u oblasti poduzetništva iznosi do 10 hiljada, a u oblasti poljoprivredne proizvodnje do 3 hiljade KM.  Poziv ostaje otvoren do 19 jula.

Aplicirati na Javni poziv Grada Tuzle u oblasti poduzetništva i poljoprivredne proizvodnje mogu sve neprofitne organizacije koje su registrovane u BiH. Projekti moraju biti realizovani na području Tuzle, a poziv ostaje otvoren do 19 jula.

Zijad Lugavić iz Gradske uprave pojašnjava o kojim iznosima je riječ. “Za ovaj Javni poziv osigurana su sredstva u iznosu od 53 hiljade KM. 30 hiljada za oblast poduzetništva i 23 hiljade za oblast poljoprivredne proizvodnje. Maimalan iznos sredstava koji aplikant može da dobije iznosi do 10 hiljada maraka u poduzetništvu a u oblasti poljoprivredne proizvodnje maksimalno do 3 hiljade KM”.

Da bi dobili sredstva osigurana ovim pozivom neprofitne organizacije trebaju biti registrovane u BiH, te svoje aktivnosti realizovati u pomenutim oblastima. S tim u vezi, sutra će u prostorijama Centra za kulturu sa početkom u 9 sati, biti održan Dan otvorenih vrata kako bi aplikanti dobili sve neophodne informacije za bolju uspiješnost projekata.

” Tu ne spadaju manifestacije nego projektne aktivnosti koje traju duži niz mjeseci. Realizacija mora biti okončana do 31.decembra. Jedna neprofitna organizacija može aplicirati samo sa jednim projektom”, pojašnjavaju iz Gradske uprave.

Pored pomenutog, analizirajući situaciju u oblasti ekonomskog razvoja privrede već naredne sedmice očekuje se raspisivanje još nekoliko Javnih poziva usmjerenih na oblast poduzetništva i poljoprivrede. Riječ je o START UPovima gdje će se po prvi put podržati oni u drugoj godini rada. Jedan od Javnih projekata odnosit će se i na pomoć ranjivim kategorijama u smislu podrške i sufinansiranja. Cilj je, ističu iz Gradske uprave, u kontinuitetu pomoći i stimulisati privrednike da zapošljavaju ranjive kategorije koje na određeni način teže dolaze do zaposlenja.

Pročitajte...