Jesenji snijeg prekrio Jahorinu (FOTO)

– Iako je puhao vjetar na planini, to nije spriječilo pojedine izletnike da vrijeme provedu u igri na svježem zraku, udaljeni od gradske vreve

JAHORINA (AA) – Snježne padavine na olimpijskoj planini Jahorini već nagovještavaju dobru skijašku sezonu, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je puhao vjetar na planini, to nije spriječilo pojedine izletnike da vrijeme provedu u igri na svježem zraku, udaljeni od gradske vreve.

Veliki dio olimpijske Jahorine proglašen je nacionalnim parkom. Sve više skijaša i snowboardera svake godine se vraća na Jahorinu kako bi nahranili dušu, kao i izletnika koji žele predah od smoga u gradu.

Britanski portal ”Business Insider” ranije je uvrstio Jahorinu među TOP 17 neobičnih destinacija za koje se malo zna, a koje posjetioce očaravaju svojom ljepotom.

Blizina sarajevskog aerodroma kao i samog grada Sarajeva dodatna je prednost za sve strane goste koji se najčešće odlučuju da pored skijanja iskoriste priliku i da otkriju historijsko blago glavnog grada Bosne i Hercegovine.

 

Pročitajte...